DOMOTICA

Wat is domotica?
Of wat is slimme elektriciteit?

Plan je afspraak

Domotica

De moderne woning is voorzien van sfeerverlichting, elektrische screens en rolluiken, ventilatie, slimme thermostaten, muziek in verschillende kamers, alarm, videofonie…  Domotica  is de technologie om al deze toepassingen te integreren in één totaalconcept.

Slimme elektriciteit

Waar bij sommige mensen domotica (ook wel home control genoemd) nog wordt gelinkt aan overbodige en complexe snufjes, is het tegendeel waar: kies je voor een domotica systeem, dan kies je voor een  slimme installatie  die alle parallelle systemen op een eenvoudige manier met elkaar doet communiceren.

Denk hierbij aan het bedienen van gedimde lichtsferen met een simpele druk op de knop, aan het automatisch sluiten van screens volgens een astroklok, aan een simpele alles-uit knop, aan een energiebesparende aansturing van uw verwarming… Bovendien kan er een  centrale visualisatie  voor tablet/smartphone worden voorzien waarop je alle componenten kan bedienen, en waarop je zelf eenvoudig regels kan toevoegen (bijvoorbeeld: zet buitenverlichting aan bij zonsondergang).

Een goede domotica integratie  verhoogt het gebruiksgemak en het comfort, en verlaagt uw energieverbruik!  In onderstaande figuur worden typische mogelijkheden van een KNX installatie in een woning opgelijst en hun functionaliteit kort toegelicht. Afhankelijk van uw wensen, kan hieruit gekozen worden.

KNX is een open domotica systeem. Dat wil zeggen dat meerdere fabrikanten (méér dan 400!) met dit systeem werken en hun producten er aan aanpassen. Je hebt met KNX dus het grote voordeel dat je gebruik mag maken van producten van al deze fabrikanten die je dan kan combineren tot 1 mooi geheel. De software wordt ook steeds geüpdatet omdat dit een open source programmatie is.

Ben je toch meer vertrouwd met Niko? Dan kan je kiezen voor de Niko Home Control. Dit is een slim open systeem waaraan je systemen van verschillende kwaliteitspartners makkelijk kan koppelen. De koppeling van alle installaties gebeurt automatisch.

Zowel de programmatie software als de app zijn gratis. Bovendien blijf je als consument steeds up-to-date door software updates.


Domotica zelf installeren? Ja, dat kan. 

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van toonzalen.