VENTILATIE

De kwaliteit van de binnenlucht ligt ons allemaal nauw aan het hart

Plan je afspraak

Sack Zelfbouw laat je huis ademen

De kwaliteit van de buitenlucht ligt ons allemaal nauw aan het hart. Maar hoe staat het met de binnenlucht? Een goede ventilatie is een absolute must.
Een ventilatiesysteem heeft tal van voordelen:

  • Het zorgt voor een optimale luchtkwaliteit en dus een gezonde leefomgeving.
  • Vochtproblemen worden vermeden door het afvoeren van condensatievocht.
  • Je scoort veel punten voor de Energieprestatieregelgeving die je nodig hebt om aan de EPB-eisen te voldoen.
  • Een ventilatiesysteem is wettelijk verplicht bij elke nieuwbouw of totaalrenovatie.

Dankzij onze zelfbouwpakketten voor ventilatie C, C+ en D kan je makkelijk zelf aan de slag in elk type woning.

Plug & Play

Dankzij het advies en de begeleiding van Sack Zelfbouw kan je jouw ventilatie dus makkelijk zelf plaatsen. Wij helpen je bij het kiezen van het juiste systeem op maat van jouw project. Bovendien zorgen we voor een gedetailleerde berekening van het ventilatiedebiet en een volledig uitgewerkt ventilatieplan.

Alle onderdelen van het zelfbouwpakket zijn op maat, precies in de juiste hoeveelheid. Eens de ventilatie-unit en -kanalen geplaatst zijn, komen de specialisten van Sack Zelfbouw ter plaatse jouw systeem aansluiten.

Een ventilatiesysteem installeren is dus puur plezier, want alles is plug & play. Heb je toch problemen, dan kan je steeds rekenen op onze technische dienst die al jouw vragen kan beantwoorden.

Renson Healthbox ventilatie C+C

Ventilatie C en C+

Een ventilatiesysteem C of C+ voert vervuilde lucht af via afvoerroosters in natte ruimtes (badkamer, douche, keuken …) en haalt verse lucht binnen via raamroosters.

Het verschil tussen C en C+ is het gebruik van sensoren bij C+ waardoor er op de juiste momenten kan geventileerd worden. Om die reden wordt dit systeem dan ook het meeste gekozen.

Bij Sack Zelfbouw werken we voor onze ventilatie C(+) samen met Renson.

Profi Air Begetube ventilatie D

Ventilatie D

Bij een ventilatiesysteem D gaat de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch. Ventielen (op het dak of in de muur) zuigen verse buitenlucht aan. Ook de gebruikte binnenlucht verdwijnt via ventielen. Een ventilatiesysteem D is bovendien uitgerust met een warmtewisselaar die zorgt voor het opwarmen van de buitenlucht. Onze partner voor ventilatie D is Begetube.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Kom langs in één van onze toonzalen voor een volledig vrijblijvend gesprek met een offerte op maat. 

Gezond leven dankzij de juiste ventilatie.

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot