ZONNEPANELEN

Hernieuwbare energie

Plan je afspraak

Zonne-energie  is de meest fijne energiebron, het is in overvloed aanwezig en het is schoon. De beschikbare hoeveelheid is gigantisch. Iedere minuut vangt de aarde meer energie van de zon op dan we in een jaar wereldwijd verbruiken. Zonne-energie is beter voor het milieu dan energie uit aardgas of steenkool.

Zonnepanelen en andere vormen van zonne-energie moeten de overgang naar 100% duurzame energie mogelijk maken. In België zijn er voornamelijk  twee systemen  in gebruik die het zonlicht omzetten in een andere vorm van energie,  het fotovoltaïsche en het thermische systeem . Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen de beide systemen.

Het  fotovoltaïsche systeem bestaat uit  zonnepanelen en een omvormer die samen zorgen voor de productie van  elektriciteit . Het thermische systeem  combineert de  panelen met een zonneboiler en zorgt voor de productie van warm water en verwarmingsondersteuning. 

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

Welk systeem  het best bij jouw woning en jouw dagelijks energieverbruik past, is  afhankelijk van verschillende factoren . Welke delen van jouw dak liggen de hele dag in het zonlicht? Hoeveel plaats is er beschikbaar om zonnepanelen te leggen? Maak je reeds gebruik van andere groene energie zoals een warmtepomp? Al deze zaken spelen mee in het maken van de juiste keuze voor jouw type zonnepanelen .

Kom langs in één van onze vestigingen en onze adviseurs overlopen samen met jou de mogelijke opties .

Klaar om aan de slag te gaan?

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot