THERMISCHE ZONNEPANELEN

Laat je begeleiden in de juiste keuze van zonnepanelen.

Plan je afspraak

Thermische zonnepanelen produceren geen elektriciteit, maar warmte. Dit type zonnepanelen zet de zonnestralen om in warmte en transporteert het via leidingen in vloeibare vorm naar de zonneboiler.

Dit systeem kan een huishouden voorzien in een groot deel van haar warmwaterbehoeften. Omdat de zon niet altijd schijnt in België is het echter aangewezen om een back-up systeem op elektriciteit of gas te installeren.

Hoe werken thermische zonnepanelen?

Thermische zonnepanelen absorberen het zonlicht en met name de warmte ervan, waardoor de aanwezige zonnevloeistof of glycol in het paneel opwarmt. Dit gebeurt via een speciale absorber. Vervolgens wordt door middel van een pomp deze opgewarmde vloeistof naar een warmtewisselaar in een zonneboiler getransporteerd.

Deze zonneboiler gaat dan de zonne-energie doorgeven aan het water in het voorraadvat. Om ervoor te zorgen dat er steeds voldoende sanitair warm water is, wordt er ook een traditioneel verwarmingssysteem voorzien om de gewenste temperatuur te kunnen garanderen.

Voor elk project een aanpak op maat

Afhankelijk van jouw specifieke situatie stellen we het zelfbouwpakket voor thermische panelen inclusief zonneboiler samen. We houden rekening met de behoefte aan sanitair warm water en voeren een gedetailleerde berekening uit zodat we jou de meest rendabele installatie kunnen voorstellen.

thermische zonnepanelen met een zonneboiler op een schuin dak

Enkel de beste thermische panelen en zonneboilers

De thermische zonnepanelen en zonneboilers van Vaillant en Bosch koppelen kwaliteit aan duurzaamheid:

  • Zeer compleet en eenvoudig
  • Systeem onder druk
  • 3 Elementen: thermische zonnepanelen, zonneboiler en regeling
  • Hoog rendement
  • Duurzaam

Klaar om aan de slag te gaan? 

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot