SANITAIRE LEIDINGEN

Laat je vakkundig begeleiden met je sanitaire leidingen

Plan je afspraak

Om lekken en andere problemen te vermijden, moeten sanitaire leidingen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Bovendien moet je de leidingen als doe-het-zelver ook eenvoudig kunnen plaatsen.

Voor een gegarandeerde waterdichte aansluiting kiezen we bij Sack Zelfbouw steeds resoluut voor sanitaire leidingen van Begetube uit vernet polyethyleen (PE-X) gecombineerd met aluminium (Al), kortweg Alpex.

Waterleidingen in Alpex

Alpex is bestand tegen grote temperatuurschommelingen en tegen aantasting door agressieve werkstoffen. Bovendien is het 100% zuurstofdicht, biedt het een grote drukweerstand en kan je het eenvoudig buigen – ideaal voor een vlotte plaatsing.

Sanitaire buizen met of zonder mantel

Onze sanitaire buizen zijn verkrijgbaar op rol of op lengte, en kunnen geleverd worden met of zonder mantel. De naakte leidingen zijn vooral geschikt voor installaties waarbij de buis niet ingebouwd wordt (kruipruimtes, achter valse wanden of dubbele plafonds, …) en hebben een diameter tot 32 mm op rol.

De buizen met mantel zijn ideaal als je de installatie wil wegwerken in de bodem of wanden. De mantel biedt bescherming en vangt het uitzetten van de binnenbuis op. Dit type kan geleverd in verschillende lengtes en met een diameter tot maximaal 26 mm.

Sanitaire inbouwdozen plaatsen en aansluiten

Wil je ook zelf je kranen aansluiten op de sanitaire leidingen? Dan heb je inbouwdozen met de nodige hulpstukken nodig. Die zorgen ervoor dat het geheel waterdicht blijft en dat de warm- en koud watertoevoer optimaal verloopt. Ons assortiment bevat verschillende types:

  • enkele inbouwdozen, verkrijgbaar in 4 verschillende configuraties
  • inbouwdozen voor holle wanden, inclusief stalen beugel
  • dubbele inbouwdozen voor aansluiting van meerdere toestellen in serie
  • allerhande toebehoren: verbindingspijpjes, klemkoppelingen, afdekrozettes,…

Collectoren,​ koppelingen en kranen

Collectoren verdelen het sanitair warm of koud water. Je plaatst ze bij voorkeur centraal in de woning. Zo vermijd je ellenlange buislengtes.

Op onze koppelingen kun je zowel kunststof, alpex als metalen buizen tot en met diameter 20 mm aansluiten. Perskoppelingen kunnen zonder bijkomend afdichtmiddel aangesloten worden.

De afsluit- en regelkranen voor collectoren zijn voorzien van een o-ring op het ½”-gedeelte waardoor een bijkomend afdichtmiddel overbodig wordt.

Sanitaire leidingen zelf plaatsen?

Bij aankoop van je zelfbouwpakket sanitair ontvang je een duidelijke handleiding en een instructievideo zodat je de sanitaire leidingen makkelijk zelf kan plaatsen. Heb je toch nood aan hulp? Onze techniekers staan voor je klaar.

Maak een afspraak met onze adviseurs  om de mogelijkheden voor jouw project te bespreken!

Klaar om aan de slag te gaan?

Maak vandaag nog een afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot