WATERBEHANDELING

Wat is de hardheid van je leidingwater?
Zuiver en ontkalk je water.

Plan je afspraak

Waterbehandeling is belangrijk om kalkaanslag te vermijden. Dit kan immers je leidingen en kranen verstoppen, de kwaliteit van het leidingwater aantasten en de levensduur van huishoudtoestellen beperken. Voeg daarom een waterontharder of ander antikalksysteem toe aan je installatie. Deze zuiveren en ontkalken het water zodat jij op beide oren kunt slapen.

Waterontharders

We onderscheiden twee mogelijke types van waterontharders:

Ionenuitwisseling

Bij dit type worden in een cilinder met harskorrels de calcium- en magnesiumionen in het water uitgewisseld voor natriumionen. De harscilinder moet regelmatig schoongespoeld en aangevuld worden om de werking te blijven garanderen. 

Omgekeerde osmose

Het leidingwater wordt door verschillende filters en onder hoge druk door een halfdoorlatend membraan geleid. Daarbij worden kalk, zouten, mineralen en andere verontreiniging uit het water gefilterd. Dit type waterbehandeling wordt vooral gebruikt bij industriële toepassingen.

Voordelen van waterontharding 

  • milieuvriendelijk
  • eenvoudige installatie
  • veilig voor leidingen en toestellen
Waterontharder Greenline Watergenius

Greenline

Waterontharder Wellness Watergenius

Wellness

Waterontharder Home Water Station Watergenius

Home Water Station

Waterbehandeling zonder zout

Antikalksystemen zonder zout zijn eigenlijk geen waterontharders, maar neutraliseren de kalk door calcium- en magnesiummineralen in hard water aan te trekken en om te zetten in microscopische kristallen. Deze zachte en inerte kristallen zetten zich niet vast op de leidingen, maar spoelen gewoon mee met het water. Resultaat: een kalkvrij leidingsysteem. 

Deze systemen hebben als extra voordelen dat ze zout- en chemicaliënvrij zijn, geen elektriciteit nodig hebben en geen afvalwater produceren.

Plaats en beheer zelf je waterbehandeling.

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot