VLOERVERWARMING

Past helemaal binnen je budget bij zelfbouw

Plan je afspraak

Denk jij er aan om vloerverwarming te plaatsen als onderdeel van jouw verwarmingssysteem? Je energieverbruik zal dalen, je leefcomfort verhogen én als je zelf de handen uit de mouwen steekt, past vloerverwarming ook helemaal binnen je budget. Wist je dat je dit ook als wandverwarming kan plaatsen? Dankzij het handig zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw plaats je zelf jouw vloer/wandverwarming in no time.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Bij vloerverwarming gebruik je het volledige vloeroppervlak als verwarmingslichaam. Zo kan je een aangename temperatuur verkrijgen in je leefruimte zonder hoge stookkosten. Een goede keuze dus voor het klimaat én voor je portefeuille.
Doordat de huizen tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn, is er minder warmteverlies en is het dus mogelijk om volledig op vloerverwarming te rekenen. Daardoor krijg je de volledige vrijheid om je huis in te richten en moet je geen rekening houden met de plaatsing van radiatoren of luchtroosters. Vloerverwarming werkt trouwens op basis van stralingswarmte.  Je krijgt dus minder droge lucht en minder luchtbeweging tussen verschillende ruimtes. Met dit type verwarming maak je een slimme ecologische en economische keuze en krijg je een aangenaam omgevingsklimaat in je nieuwe of verbouwde woning.

Makkelijk zelf te plaatsen

Met ons handig zelfbouwpakket kan iedere doe-het-zelver aan de slag. We begeleiden je bovendien gedurende heel jouw nieuwbouw- of renovatieproject. Lees hier wat je juist moet doen om jouw vloerverwarming zelf te leggen en hoe we je daarbij helpen.

Hoeveel kost vloerverwarming?

De prijs van vloerverwarming hangt af van verschillende factoren:

  • Als je beroep doet op een installateur, dan maken werkuren uiteraard een groot deel uit van de factuur. Dankzij onze zelfbouwpakketten en advies kan je dit zelf doen, wat er uiteraard voor zorgt dat de prijs heel wat lager ligt.
  • Kies je voor goedkope en minder kwalitatieve materialen, dan ben je op lange termijn toch duurder af. Sack Zelfbouw maakt steeds gebruik van A-merk Begetube.  De meerlagenbuis is 100% zuurstofdicht, biedt een hoge drukweerstand en laat zich even makkelijk als een kunststofleiding manipuleren.
  • De totale oppervlakte heeft natuurlijk ook een grote invloed op de kostprijs van jouw vloerverwarming. Laat dus steeds een offerte maken op maat en laat je niet misleiden door budgetvoorbeelden op internet.
  • Ook de keuze voor een nat of half-droog systeem heeft een invloed op de prijs.
 
 

Zin om zelf je vloerverwarming te leggen?

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot