Badkamerkranen

Van brons tot goud 

Plan je afspraak

Sack Zelfbouw heeft een uitgebreid gamma van badkamerkranen voor jouw zelfbouw badkamer. We werken enkel met A-merken. Zo kunnen we altijd kwalitatieve badkamerkranen aanbieden aan de voordeligste prijs.

zilveren douchekraan met aparte handsproeier

Douchekranen

zwarte en zilveren badkranen met sproeier

Badkranen

wastafelkranen in verschillende kleuren

Wastafelkranen

Kom ons volledig aanbod bekijken in onze toonzalen of plan meteen een afspraak in om op een 3D-animatie te zien welke badkamerkranen in jouw droombadkamer passen.

Mengkranen of tweegreepskranen

Globaal gezien bestaan er twee soorten badkamerkranen: mengkranen en tweegreepskranen.

Bij tweegreepskranen wordt het warme en koude water gemengd door de twee grepen afzonderlijk in te stellen. Dit type kranen kwam vroeger vaak voor, maar tegenwoordig zijn ze grotendeels vervangen door de mengkranen vanwege het gebruiksgemak.

Mengkranen, ook ééngreepskranen genoemd, regelen de temperatuur met één hendel.
Bij thermostatische mengkranen kan je de bediening exact op de gewenste temperatuur plaatsen en de kraan regelt de rest.

Had je al een bepaald type badkamerkraan op het oog? Of wil je toch een tweegreepskraan? Geen probleem, we kunnen alle mogelijke kranen voor jouw badkamer leveren.

Opbouw- of inbouwkranen?

De keuze tussen een opbouwkraan of inbouwkraan hangt af van een aantal factoren: de beschikbare plaats, het budget en de stijl van je badkamer.

Een inbouwkraan heeft een luxueuze uitstraling. Het binnenwerk van de kraan zit immers verwerkt in de muur of achter een valse wand waardoor het design strakker en soberder is. Extra voordelen zijn dat dergelijke kranen makkelijker te reinigen zijn én dat je extra plaats creëert als je dit type gebruikt op je wastafel.

Natuurlijk heb je meer plaats nodig wanneer je een inbouwkraan wil monteren, maar door hier rekening mee te houden bij het initiële ontwerp van je badkamer worden de kosten tot een minimum beperkt en kom je niet voor verrassingen te staan.

Bij opbouwkranen zie je alle onderdelen van de kraan zitten, wat het esthetisch gezien minder mooi maakt. Het monteren van een opbouwkraan is natuurlijk wel makkelijker en dus goedkoper, maar het onderhoud vergt wel meer tijd.

Binnenwerk van badkamerkranen

Ook het binnenwerk van de badkamerkranen is geëvolueerd. Kranen die jaren geleden werden geïnstalleerd of erg goedkope modellen die vandaag nog verkocht worden, bevatten meestal een binnenwerk met rubberafdichtingen of een kraanleertje. Het nadeel hiervan is dat deze dichtingen kunnen slijten en dus lekken.

Daarom bevatten al onze badkamerkranen uitsluitend keramisch binnenwerk. Deze cartouche werkt met 2 keramische schijven met inkepingen, waarvan er één vast is en de tweede kan verschuiven. Als je de kraan openzet, komen de inkepingen over mekaar te liggen en kan het water doorstromen. Sluiten we de kraan, dan schuiven de inkepingen van mekaar weg en wordt het water afgesloten. Het grote voordeel van dit keramisch binnenwerk is dat het niet verslijt en dat kalk en vervuiling geen kans maken.

De juiste afwerking voor elke badkamer

De meest voorkomende afwerking van badkamerkranen is chroom. Naast duurzaamheid biedt het een goede bescherming tegen corrosie of roestvorming. Daarnaast hebben we tientallen modellen in wit, mat zwart of andere kleuren zoals goud. Je kan ook kiezen uit speciale materialen zoals koper en inox.
Bij het samenstellen van je badkamer kan je dankzij een 3D-animatie de verschillende opties uittesten en zo beslissen welke kleur van badkamerkranen je verkiest.

Veilig voor de kinderhandjes

Kinderhandjes die in de douche of het bad schrikken van de hete handgreep? Die tijd is voorbij.

Bij Sack Zelfbouw selecteren we ook handgrepen waarvan de warmwaterstroom beschermd is met een isolerende mantel. Daardoor is groot en klein veilig. Lees ook onze overige tips voor een kindvriendelijke badkamer.

Zelf je badkamerkranen plaatsen?

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot