7 tips kindvriendelijke badkamer

7 tips voor een kindvriendelijke badkamer

Heb je kleine kinderen in huis of (ver)bouw je momenteel een huis waar in de toekomst kinderen zullen wonen? Als gezin breng je veel tijd door in de badkamer. Deze tips voor een kindvriendelijke badkamer helpen je alvast op weg bij het (ver)bouwen van je badkamer.

Aangepaste meubels en materialen

Voorzie soft close systemen in je badkamer. Deze systemen zorgen voor een langzame sluiting en voorkomen dat kinderen zich pijn doen door bv een vinger tussen de kast te steken. Denk maar aan kastdeuren en lades die langzaam en zacht sluiten en de zitting van je toilet die langzaam naar beneden komt. Kies eventueel ook voor krasbestendige materialen die afgerond zijn of voorzie extra hoekbeschermers zodat je kind zich geen pijn doet in de badkamer.

Veilige kranen

Opteren voor thermische kranen is een tip die handig is voor elke ouder. Deze kranen blokkeren de temperatuur op 38° zodat je kind zich niet kan verbranden als het de kraan opent. Er bestaan ook CoolTouch kranen die ervoor zorgen dat de buitenkant ook niet te warm wordt.

Handige badomgeving

Een verzonken bad heeft als voordeel dat kinderen er gemakkelijker zelf in en uit kunnen kruipen (en jij ook als je wat ouder wordt). Verder is een antislipmat een aanrader in je bad en zorgt ook een badmat voor minder uitschuifgevaar en warme (kinder)voetjes.

Inloopdouche

Uiteraard is een inloopdouche gemakkelijker dan een bad met douche. Deze heeft geen gevaarlijke opstapjes waardoor er minder kans is om te vallen. Ook hier is een antislipmat ideaal.

Dubbele wastafel

Sta je vaak met 2 in de badkamer? Kies dan voor een dubbele wastafel als je hier plaats voor hebt. Brush je haar of scheer je baard terwijl je kind zijn/haar tanden poetst en bespaar tijd. Een multifunctioneel trapje zorgt ervoor dat je kind zelf aan de wastafel kan, maar ook dat het zelf in/uit bad en op het toilet geraakt.

kindvriendelijke badkamer

Voldoende opbergruimte

Voldoende opbergruimte is een must met kinderen. Denk aan je eigen spullen maar ook aan de verzorgingsproducten, luiers en bad speeltjes voor je kind. Hoe meer je binnen handbereik hebt in de badkamer terwijl je kind in bad zit, hoe gemakkelijker. Ook in een kleinere badkamer kan je creatief aan de slag gaan met badkamermeubels. Wil je nog tijd besparen? Plaats dan je was- en droogmachine in de badkamer zodat jij de was kan sorteren, insteken of opvouwen terwijl je zoon of dochter in bad zit.

Badspeeltjes

Uiteraard vindt je kind badspeeltjes geweldig. Als je deze speeltjes koopt, let er dan op dat er geen water in kan komen of dat je ze goed kan afdrogen. Dit voorkomt namelijk schimmelvorming. Een speeltje waar meermaals per week mee gespeeld wordt en waar een kleine hoeveelheid water in kan komen is de ideale omgeving voor schimmelvorming. Dat is natuurlijk het laatste dat je wil voor je kind.

Zo, met deze tips ben je alvast goed op weg naar een kindvriendelijke badkamer.

Heb je nog vragen over de indeling en plaatsing van je badkamer of ontvang je graag een vrijblijvende offerte van ons? Neem gerust contact op.

Betaalbaar zelfbouwconcept

Door jouw dromen met onze ervaring te combineren, creëren wij op een heel persoonlijke manier je eigen droombadkamer. We overlopen samen met jou alles van A tot Z, maken een gratis 3D-animatie en gaan zelfs zover dat we je in een bad laten plaatsnemen om de perfecte lengte en rugligging te bepalen.

Zo kies jij je droombadkamer


Badkamerideeën 2022
Trustpilot