DOUCHES

Plaats zelf je douche en geniet volop.

Plan je afspraak

Omdat we steeds minder tijd hebben om een uitgebreid bad te nemen, verkiezen meer en meer mensen tegenwoordig een douche. Een extra ecologisch en economisch voordeel is het lager water- en energieverbruik.

Als je opteert voor een douche, heb je de keuze uit tal van opties: een klassieke douche met deur, een luxueuze inloopdouche met douchebak of douchegoot, een all-in-one oplossing onder de vorm van een douchecabine of een combinatie bad-douche voor de iets kleinere badkamer.

Douche zelf plaatsen

Dankzij ons handig zelfbouwpakket voor badkamers wordt het plaatsen van een douche eenvoudig. Heb je toch vragen of zit je even vast, contacteer dan onze technische dienst. Ze beantwoorden met plezier al jouw vragen.

Je kan ook je douchebak laten plaatsen door onze ervaren techniekers.

Kies de juiste douche voor jouw badkamer

douchebak inloopdouche

Douchebakken

zwarte douchecabine met glazen wanden

Douchecabines

Inloopdouche compacte badkamer

Inloopdouches

Bad en douche zelfbouw

Bad met douche

Kom langs in één van onze toonzalen om ons volledig aanbod aan douches en toebehoren te ontdekken. Onze badkameradviseurs bespreken samen met jou alle mogelijke opties op basis van jouw bouwplan.

Doucheplaten

De zijden van de douche die tegen een muur geplaatst worden, worden voorzien van een acrylplaat of andere wandbekleding.

Het is erg belangrijk om de juiste keuze van wandbekleding voor de douche te maken om onnodige problemen te vermijden. Hoewel het betegelen van de douche nog steeds een optie is, brengt dit wel wat nadelen met zich mee. Tegels zijn immers gevoelig voor kalkaanslag en vochtproblemen.

Tegenwoordig kan je kiezen uit verschillende andere soorten wandbekleding. We hebben een ruim aanbod aan doucheplaten in acryl, solid stone en polybeton en dit in verschillende kleuren.

De belangrijkste voordelen van doucheplaten zijn:

  • een naadloos ontwerp zonder voegen waardoor vocht geen kans krijgt
  • een uitgebreide keuze in design en afwerking
  • geen verlies van kleur en glans
  • eenvoudig te plaatsen
  • onderhoudsvriendelijk

Douchedeuren en douchewanden

Welk type douche je ook kiest, een douchedeur of douchewand is onmisbaar om de badkamervloer droog te houden.

Bij Sack Zelfbouw kiezen we steeds voor veiligheidsglas. Onze douchewanden en -deuren zijn verkrijgbaar in verschillende glassoorten. De meest courante glasdiktes zijn 6 en 8 mm.

Als je voor een klassieke douche of douchecabine kiest, heb je de keuze tussen schuifdeuren, plooideuren of deuren die opendraaien. De bepalende factor is uiteraard de indeling van de badkamer en de beschikbare ruimte. Een douchedeur vergt meer onderhoud, maar zorgt wel voor minder warmteverlies en een kurkdroge badkamervloer.

Badkamer met inloopdouche

Kies je voor een inloopdouche, dan kan je een volledig glazen douchewand installeren of één die opgedeeld is in kleinere glascompartimenten.

Om kalkafzetting op het glasoppervlak te vermijden, worden sommige douchedeuren en douchewanden voorzien van een speciale nano coating. Dit is een waterafstotende beschermlaag waardoor het onderhoud tot een minimum beperkt wordt.

Douchekranen

Alle opties voor het kraanwerk van jouw douche kan je vinden op onze pagina over badkamerkranen.

Zelf je douche plaatsen?

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot