Sack Zelfbouw neemt Clevr over

Sack Zelfbouw neemt Clevr over, de slimme zelfbouwer uit Geel


Met de overname van Clevr breidt Sack Zelfbouw zijn geografische voetafdruk verder uit.

Naast de huidige showrooms in Temse, Roeselare, Aarschot en Maldegem zal het bedrijf volgend op de integratie van Clevr ook een vijfde vestiging hebben in Geel.
Sack Zelfbouw zet de volgende stap in haar groeiplan met de acquisitie van de zelfbouwspeler Clevr, een spin-off van de HVAC-installateur Belcotec die op zijn beurt meer dan 30 miljoen euro omzet realiseert. Het productgamma van Clevr is met haar hoogwaardige warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers sterk gericht op hernieuwbare energie en sluit hiermee perfect aan bij het DNA van Sack Zelfbouw, dat ook reeds hoogwaardige en kwalitatieve groene energiesystemen aanbiedt.

Clevr is reeds de tweede acquisitie voor Sack Zelfbouw, dat afgelopen zomer ook al B&A Elektro uit Wuustwezel overnam. Hiermee breidde Sack Zelfbouw zijn productgamma verder uit met zelfbouwpakketten elektriciteit en domotica. Gestuwd door mond-tot-mondreclame en de opening van nieuwe showrooms is de omzet van Sack Zelfbouw met meer dan 50% gegroeid over de laatste vijf jaar. Voor het afgelopen jaar alleen bedraagt de organische groei van Sack zelfs meer dan 15%. Mede als gevolg van deze constante groei is het bedrijf steeds op zoek naar gemotiveerd en bedreven personeel, met verschillende openstaande
vacatures.

Ann De Groote, medestichter en CEO van Sack Zelfbouw: “Met dit partnership werken we gestaag verder aan het groeiverhaal van Sack Zelfbouw. We zijn destijds gestart in Temse en hebben vervolgens nieuwe showrooms geopend in Roeselare en Aarschot. Vorig jaar opende Maldegem, en na de integratie van Clevr eind 2021 zullen we ook een sterke aanwezigheid hebben in de Antwerpse Kempen.

Dit brengt ons weer een stap dichter bij de voltooiing van onze ambitie: Sack als dé referentie in zelfbouw over gans Vlaanderen. Voor de volgende stap richten we onze blik alvast richting regio Brecht”.

Jan Vangeel, gedelegeerd bestuurder van Belcotec: “Voor Clevr was het een logische stap mee te gaan in het verhaal van Sack Zelfbouw. Er is een sterke complementariteit op geografisch vlak en daarnaast passen onze respectieve productgamma’s ook zeer goed bij elkaar. De combinatie van Sack Zelfbouw en Clevr resulteert in een unieke zelfbouwspeler die tevens badkamers aanbiedt. Door de verkoop van Clevr is Belcotec nu een zuiver B2B-georiënteerde onderneming en als multitechniekenbedrijf één van de grotere spelers in Vlaanderen”

Bernard Hendrikx, partner bij Integra Capital Partners: “Het jaar 2020 was transformationeel voor Sack Zelfbouw: we openden onze vierde vestiging in Maldegem en breidden middels de overname van B&A Elektro ons productaanbod verder uit. Toen de coronacrisis losbarstte schakelden we snel om volledig digitaal te gaan: zelfs de showrooms zijn nu 24/7 volledig online te bezichtigen. We waren dan ook zeer trots en verheugd dat Sack Zelfbouw bekroond werd met de prestigieuze Best Managed Company Award. Daarnaast herwerkten we de organisatiestructuur van Sack Zelfbouw om het bedrijf klaar te stomen voor de volgende groeifase. Met de overname van Clevr geeft Sack Zelfbouw hiervan alvast de aftrap.”

Integra Fund en Sack Zelfbouw werden in het kader van deze transactie geadviseerd door Argo Law.


Sack Zelfbouw neemt B&A Elektro uit Wuustwezel over
Trustpilot