REGENWATERPOMPEN

Gebruik wat de natuur ons geeft.

Plan je afspraak

Met een regenwatersysteem vangt u het regenwater op, waarna een regenwaterpomp met filter het water gebruiksklaar maakt en naar de nodige locaties in het huis verdeelt. Je auto wassen, het toilet doorspoelen, de planten bewateren of zelfs een douche nemen? Dankzij onze regenwaterpompen hoef je geen kostbaar drinkwater meer te verspillen.

Afhankelijk van het type opstelling en de vereisten voor jouw project kan je kiezen uit onderstaande regenwaterpompen van het gerenommeerde merk Grundfos:

SB3-45 AW PM2

Scala2

De SB3-45 AW PM2 heeft een geïntegreerd besturingssysteem. 

De Scala 2 is een compacte pomp voor eengezinswoningen en appartementen.

Een regenwaterpomp: binnen of buiten?

Bij de installatie van een regenwaterpomp heb je de keuze: ofwel installeer je de pomp in je regenwaterput (natte opstelling), ofwel binnen in een berging of schuur (droge opstelling).

Droge opstelling

De pomp zuigt met een aanzuigslang het water uit de regenwaterput. Van daaruit wordt het onder druk verder naar je woning getransporteerd. Een groot voordeel van deze opstelling is dat de pomp gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud.

Natte opstelling

Hierbij wordt een dompelpomp met vlotterschakelaar gebruikt. De pomp staat in de regenwaterput waardoor er geen geluidshinder is.

Voordelen van onze regenwaterpompen

  • uiterst zuinige en stille motor
  • eenvoudige installatie: alles-in-éénoplossing
  • gebruiksvriendelijke bediening
  • binnen- en buiteninstallatie mogelijk
  • verhoogde waterdruk
  • automatische start en stop-functie
  • toepassingen: woonhuizen, vakantiehuisjes, boerderijen, tuinbesproeiing,…

Regenwaterfilters

Om het regenwater te kunnen gebruiken moet het eerst gefilterd worden. Voor toepassingen zoals het wassen van de auto, het spoelen van het toilet of tuinbesproeiing volstaat een dubbele filter. Deze bestaat uit een fijnfilter tegen zand en andere vuildeeltjes en een actieve koolfilter voor een goede geur en kleur. Om je regenwaterpomp optimaal te laten functioneren, is het aangewezen om de regenwaterfilters op regelmatige basis te vervangen .

Als het regenwater ook voor de douche of lavabo moet dienen dan is een extra filter met UV-lamp tegen bacteriën noodzakelijk. Met een dergelijk regenwatersysteem kan je jouw waterfactuur dus nog sneller laten dalen.

Neem ook een kijkje op onze pagina over waterbehandeling.

Regenwaterpomp zelf installeren?

Bij aankoop van je  zelfbouwpakket sanitair ontvang je een duidelijke handleiding en een instructievideo zodat je zelf makkelijk jouw systeem voor regenwaterrecuperatie kan plaatsen. Heb je toch nood aan hulp? Onze techniekers staan voor je klaar. Plan meteen je afspraak in om de mogelijkheden voor jouw project te bespreken!

Je regenwaterpomp gemakkelijk zelf plaatsen.

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot