CONDENSATIEKETELS

Die plaats je gemakkelijk zelf met de hulp van Sack Zelfbouw

Plan je afspraak

Een verwarmingssysteem met een verwarmingsketel blijft een populaire keuze, ondanks alle nieuwe mogelijkheden. De investering ligt immers lager dan bij een systeem met warmtepomp en bovendien is een verwarmingsketel geschikt voor elk type woning. Door te kiezen voor de unieke zelfbouwformule van Sack Zelfbouw kun je elk type chauffageketel zelf plaatsen, ongeacht welke optie je kiest.

Werking van de condensatieketel

De nieuwe generatie condensatieketels zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing. Bij traditionele cv-ketels verdwijnen de rookgassen via de schoorsteen. Condensatieketels daarentegen recupereren de warmte uit de waterdamp van die rookgassen. Daarvoor moet de stoom die vrijkomt bij het verbrandingsproces eerst gekoeld worden door een warmtewisselaar. De herwonnen energie kan dan opnieuw gebruikt worden in het verwarmingssysteem om het gesloten watercircuit langs de radiatoren, vloerverwarming of convectoren op te warmen.

Het energieverbruik van een condensatieketel ligt dus fors lager dan bij een traditionele brander en het rendement is hoger dan dat van de vroegere hoogrendementsketels. Een ander belangrijk voordeel is dat er sprake is van veel minder uitstoot van CO2 wat bijdraagt aan een beter milieu.

Sinds 2015 moeten in België dan ook alle verwarmingsketels die geïnstalleerd worden bij een nieuwbouw of renovatie verplicht condensatieketels zijn.

Soorten verwarmingsketels

Afhankelijk van het type woning, andere reeds aangelegde energievoorzieningen, het verwachte comfort voor sanitair warm water en de beschikbare ruimte kan je uit volgende mogelijkheden kiezen:

solo-condensatieketel voor verwarming

Solo ketel

De eerste optie is een solo-ketel die enkel voor de verwarming van de woning zorgt. Dit type condensatieketel kan je combineren met een externe standaardboiler of zonneboiler voor sanitair warm water.

doorstroom- of combiketel met inwendige sanitaire warmtewisselaar

Doorstroom- of combiketel

De tweede en meest gekozen optie is de doorstromer of combiketel. Deze condensatieketels hebben een inwendige sanitaire warmtewisselaar. Hierdoor wordt niet alleen de woning verwarmd, maar wordt er ook onmiddellijk warm water aangemaakt wanneer nodig.

combinatie condensatieketel en warmtepomp

Combinatie condensatieketel en warmtepomp

De combinatie van een condensatieketel met een warmtepomp, ook wel hybride warmtepomp genoemd.

Condensatieketel zelf plaatsen

Sack Zelfbouw bewijst dat het zelf plaatsen van condensatieketels niet alleen werk is voor specialisten. Elke doe-het-zelver kan dankzij ons handig zelfbouwpakket voor verwarming de installatie zelf uitvoeren en zo heel wat besparen.

Natuurlijk staan we je bij met raad en daad als je jouw verwarmingsketel zelf plaatst. Bij de levering van de materialen geven onze techniekers je een duidelijke uitleg en praktische tips.  We voorzien je van de nodige technische info, een digitale handleiding en een instructievideo's. Ook al het nodige specifieke gereedschap kan je bij ons gratis gebruiken.

Mochten er zich toch problemen voordoen of je vindt de installatie toch te technisch, dan kan je steeds een beroep doen op onze ervaren en gecertificeerde techniekers om jouw condensatieketel te plaatsen.

Voor sanitair warm water zijn er ook andere oplossingen die losstaan van de condensatieketel, zoals een warmtepompboiler of een elektrische boiler.

Aan de hand van een gedetailleerde warmtestudie van jouw woning helpen we je bij het kiezen van de ideale opstelling. Maak een afspraak in één van onze vestigingen in Temse, Roeselare, Aarschot, Maldegem, Brecht en Westerlo voor een voorstel op maat.

Wat is voor jouw de beste keuze? Vraag het aan onze experts!

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak.

Trustpilot