HYBRIDE WARMTEPOMP

De ideale combinatie

Plan je afspraak

Werking van een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp en cv-ketel werken samen om je woning optimaal van warmte en sanitair water te voorzien. Dankzij Sack Zelfbouw kan je jouw hybride warmtepomp ook perfect zelf plaatsen als onderdeel van jouw zelfbouwpakket verwarming

Een hybride installatie geeft voorrang aan de energie afkomstig uit de warmtepomp. In combinatie met een lucht-water warmtepomp is deze energie milieuvriendelijk en voordelig, maar verliest dit aan rendement wanneer het buiten extreem koud is. Dat is logisch, want de pomp gebruikt en versterkt de warmte uit de buitenlucht. Wanneer het vriest, lukt dat minder goed. Op dat moment neemt de cv-ketel het over, zodat het comfort behouden blijft. Het intelligente controlesysteem kiest dus altijd voor de meest efficiënte en voordelige energiebron.

Zelf plaatsen?

Met ons handig zelfbouwpakket voor warmtepompen kan je volledig zelf een hybride warmtepomp plaatsen. Bovendien begeleiden we je van A tot Z. We voorzien je van overzichtelijke technische fiches, een duidelijke handleiding en een instructievideo. Bij de levering van de materialen geven onze techniekers je een heldere uitleg en handige tips.

Als je vragen hebt tijdens je zelfbouwproject, dan staat onze technische dienst steeds voor jou klaar. Of laat je misschien liever jouw hybride warmtepomp door een specialist installeren? Onze gecertificeerde techniekers doen dit met plezier voor jou.

Hoe ziet een hybride warmtepomp eruit?

Binnen in huis of in de garage komt er een extra kastje te hangen naast de cv-ketel. Buiten plaats je een buitenunit.Kies je voor een warmtepomp die de energie uit de lucht haalt? Dan ziet de buitencomponent eruit als een airconditioning unit.

Voor een warmtepomp op aardwarmte of grondwater moeten er in de grond buizen of slangen worden aangebracht. De grondboringen die hiervoor nodig zijn maken van geothermische pompen een duurdere investering. Daar staat dan weer tegenover dat ze een hoger rendement hebben. Lees meer op onze pagina over geothermische warmtepompen.

Waar moet je rekening mee houden als je een hybride warmtepomp overweegt?

De staat van je woning heeft een invloed op het rendement van je installatie. De isolatie, het type afgiftesysteem en de ouderdom van het huis zijn bepalende factoren.

De isolatie van jouw woning

Is je huis niet geïsoleerd? Dan heeft een warmtepomp weinig zin, omdat je de warmte die je bespaart meteen weer verliest. Een hybride warmtepomp is ideaal voor gemiddeld geïsoleerde huizen. In de praktijk betekent dat meestal een bestaande woning met dubbelglas waarvan het dak, de vloer en de spouwmuren geïsoleerd zijn.

Heb je vloerverwarming, wandverwarming of lage-temperatuurradiatoren?

Een warmtepomp werkt het beste in combinatie met lage-temperatuurverwarming. Dat betekent: vloerverwarming, wandverwarming of speciale (grotere) lage-temperatuurradiatoren. In plaats van snelle pieken en dalen krijg je dan een aangename, constante temperatuur. Lage-temperatuurverwarming is veel zuiniger in het verbruik. In sommige gevallen kan de warmtepomp aangesloten worden op bestaande, niet lage-temperatuurradiatoren, maar zeker niet altijd.

Nog niet zeker of een hybride warmtepomp past bij jouw project? Geen nood. Bij Sack Zelfbouw maken we eerst een grondige en gedetailleerde warmtestudie en formuleren we op basis daarvan een aanbeveling.

Alles over hybride warmtepompen bij Sack.

Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak in een van onze toonzalen.

Trustpilot