Badkamerideeën 2022

Badkamerideeën voor 2022


Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent nieuwe voornemens, maar ook nieuwe badkamerideeën. Benieuwd hoe je dit zelf kan doen? In deze blog sommen we enkele badkamerideeën en trends op voor 2022. Je kan natuurlijk ook steeds langskomen in een van onze toonzalen om inspiratie op te doen of ons ‘Inspiratieboek Zelfbouw Badkamers’ downloaden.

Stijlvolle badkamerspiegels

Ben je op zoek naar de perfecte spiegel voor in je badkamer? Kies dan voor een grote, ronde spiegel. We zien steeds meer en meer dat deze de vierkante of rechthoekige spiegels vervangen. Naast een luxueuze uitstraling zorgt een ronde spiegel ook voor een ruimtelijker gevoel, zeker in een kleinere badkamer.

Inmiddels is verlichting op je spiegels onmisbaar geworden. Je wil natuurlijk perfect kunnen zien wanneer jij je klaarmaakt in de ochtend en met de juiste verlichting hoef je het fel licht in je badkamer niet aan te doen in de ochtend. Zo kan je rustig wakker worden. Bovendien is het een stijlvolle toevoeging aan iedere badkamer. De verlichting rond de spiegel geeft het effect dat de spiegel lijkt los te komen van de muur.

Als je toch voor een vierkante of rechthoekige spiegel wilt gaan, kan je kiezen voor een spiegelkast. Dit zorgt ervoor dat je extra opbergruimte hebt. Ook is hier vaak een stopcontact in verwerkt waardoor je elektrische apparaten eenvoudig kan opladen.

ronde spiegel met indirect licht als badkameridee

Luxueuze natuurlijke materialen en kleuren

In 2021 ging het vooral om chroom en zwarte accenten. Voor het nieuwe jaar draait het vooral om koper, goud en graniet. De trend om natuurlijke materialen te gebruiken in het interieur, spiegelt zich ook in de badkamer. Als je deze dan gaat combineren met materialen als natuursteen creëer je een luxueus ogende badkamer.

Groen in de badkamer

Een fris badkameridee: creëer je eigen groene oase van welzijn in je badkamer door te kiezen voor planten als decoratieve elementen. Ze zorgen voor een huiselijke sfeer, stralen natuurlijkheid uit en verhogen het welzijn.

Je moet wel met enkele zaken rekening houden. Badkamers hebben vaak gedempt licht en een hoge luchtvochtigheid. Daar kan je niet zomaar elke plant neerzetten. Deze soorten genieten van een warm en vochtig badkamerklimaat en zorgen voor een zuivere lucht voor een gezonde start van de dag:

  • Krulvaren – Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’
  • Sierasperge – Asparagus
  • Kangoeroevaren
  • Aloë vera

Ecologische badkamer

Wil je nog iets verder gaan en kiezen voor een ecologische badkamer? Dan hebben wij nog volgende badkamerideeën voor jou:

1. Kies voor een waterbesparende douchekop

Je bespaart water, maar je hoeft echt niet onder een zielig klein waterstraaltje te gaan staan. Met onze moderne technologieën merk je amper het verschil met een gewone douchekop. Behalve op je waterverbruik natuurlijk!

2. Regenwater recupereren

Zo verspil je geen kostbaar drinkwater om je toilet door te spoelen of je kledij te wassen. Dankzij onze regenwaterpompen van Grundfos hoef je geen kostbaar drinkwater meer te verspillen. Wil je nog een stapje verder gaan? Je kan ook volledig omschakelen en zelfs douchen met regenwater! De juiste filters zorgen voor een correcte bescherming.

3. Vloerverwarming

Met onze vloerverwarming van Begetube breng je je badkamer naar een aangenaam klimaat én werk je op een energiebesparende lage temperatuur. Verwarm je toch met radiatoren? Dan kan je met een slimme thermostaat je verbruik in realtime volgen en stel je de verwarming in per ruimte. Zo staat er nooit een verwarming onnodig aan.

Onderhoudsvriendelijke badkamer

“Ik wil mijn badkamer zelf verbouwen, maar na de bouwwerken wil ik vooral kunnen genieten en niet te veel poetsen. Waar moet ik op letten?”

Een voor de hand liggend badkameridee is een onderhoudsvriendelijke badkamer. Elke week uren poetsen om kalk en zeepresten te verwijderen, dat is inderdaad geen fijn vooruitzicht. Met deze tips kies jij de meest onderhoudsvriendelijke materialen en ontdek je hoe je de meest hardnekkige vlekken kan vermijden.

1. Kies onderhoudsvriendelijke materialen in je badkamer

Porselein is de krachtpatser van de badkamermaterialen. Het is krasvast en duurzaam dankzij de glazuurlaag. Porselein is bestand tegen zeep, zuren en chemische middelen. Het is hittebestendig (handig wanneer je de stijltang even neerlegt) en is daarnaast ook een budgetvriendelijke keuze.

Ga je liever voor een strakker alternatief, dan is Solid Surface de meest hygiënische keuze. Solid Surface is samengesteld uit natuurlijke mineralen, kleurpigmenten en acrylaten. Het is duurzaam en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en best ook tegen een stootje kan.

Krijg je toch een krasje op je Solid Surface wastafel of bad? Dan kan je dit eenvoudig wegpolijsten. Grotere beschadigingen kunnen hersteld worden met een herstelkit.

2. Poets met de juiste onderhoudsmiddelen

Elk materiaal in je badkamer heeft een eigen onderhoudshandleiding. Porselein maak je best schoon met een zachte allesreiniger. Producten op basis van azijn zijn het minst schadelijk. Gebruik nooit schuurmiddel op basis van zand. De bovenste laag van het glazuur wordt dan afgeschuurd, waardoor het vuil in de toplaag blijft zitten.

Solid Surface kan je schoonmaken met warm water en een zachte doek. Gebruik hier geen bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen.

3. Geef kalk geen kans

Kalkresten in je leidingwater zijn de oorzaak voor de meest hardnekkige vlekken in je badkamer. Je kan dus best meteen na je douche, bad of het tanden poetsen alles netjes afdrogen. Maar dat vraagt natuurlijk een sterke discipline. Met kleine kinderen in huis of een drukke ochtendroutine is dat niet altijd mogelijk.

Door een waterontharder te gebruiken, schakel je de kalk meteen uit voor het de kans krijgt om zich vast te zetten op je kranen of douchewand. Of je nu kiest voor een systeem dat werkt door ionenuitwisseling of omgekeerde osmose, beide systemen zorgen ervoor dat de kalkdeeltjes zich niet meer op je toestellen en meubels kunnen vastzetten. Hierdoor gaan je huishoudtoestellen en kranen langer mee en heb je minder poetswerk in de badkamer.

Onze aanraders? Deze waterontharders van Watergenius of een antikalksysteem zonder zout, zoals de OneFlow van Watts.

onderhoudsvriendelijke badkamer

Droombadkamer zoekt handige harry

Ons zelfbouwpakket is zo opgebouwd dat zelfs een beginnende doe-het-zelver zonder voorkennis hiermee aan de slag kan gaan. Door je badkamer zelf te plaatsen kan je uiteraard fors besparen op jouw budget en werk je op jouw eigen tempo. Sack Zelfbouw werkt enkel met A-merken waardoor we steeds de beste kwaliteit kunnen verzekeren.

Bij je afspraak ontvang je een gratis en vrijblijvend gedetailleerd voorstel van alle toestellen. Bij de bestelling volgt dan het volledige technische dossier. Handig om de juiste hoogte van afvoer, toevoer en elektriciteit te bepalen.

Kan jij je inbeelden hoe je droombadkamer er moet uitzien? Passen de toestellen in de ruimte die je voorzien hebt? Met Sack Zelfbouw wordt je droombadkamer ontwerpen werkelijkheid en heb je geen gepuzzel meer. We maken een 3D-animatie waarbij we heel jouw nieuwe badkamer inrichten, speciaal voor jou! We tekenen alles uit tot op de millimeter en stellen alles op maat samen, volledig naar jouw keuze!

Wil je graag wat inspiratie opdoen voor je badkamer? Download dan nu gratis ons ‘Inspiratieboek Zelfbouw Badkamers’ of plan meteen een afspraak in één van onze toonzalen.


Mazoutketel vervangen
Trustpilot