Kleine badkamer?
Zo benut je de ruimte optimaal!

Een kleine badkamer? Zo gebruik je de ruimte optimaal!

Is je badkamerruimte aan de kleine kant, maar wil je liever geen compromissen sluiten? Dan is het belangrijk om slim om te gaan met alle beschikbare ruimte. Denk aan je lichtinval, creëer ruimte met grote spiegels en ontdek welk bad wél in je badkamer past!

1. Dit half vrijstaand bad past wél

Heb je al eens aan een half vrijstaand bad gedacht voor je badkamer? Een bad met één rechte wand kan je tegen een muur plaatsen. Of je kiest een half vrijstaand bad met rechte hoek – links of rechts. Zo is er misschien toch nog plaats voor een bad in de hoek of onder een schuine wand.

Nog een voordeel: bij een half vrijstaand bad hoef je geen bekisting te maken zoals bij een inbouwbad. Je moet ook geen tijd en budget voorzien voor de bekleding met tegels of voor een houten wand.

half vrijstaand wit bad

Twijfel je tussen een vrijstaand bad en een semi-vrijstaand bad, neem dan de kraankeuze en het onderhoud mee in je keuze. Bij een volledig vrijstaand bad heb je ook een (duurdere) vrijstaande kraan nodig en je hebt extra poetswerk. 

Bij Sack Zelfbouw vind je vrijstaande baden in verschillende materialen en stijlen. Een luxueus bad van Villeroy&Boch, een modern mat wit bad in acryl van RIHO of een klassiek half vrijstaand bad van Xenz. 

We helpen je graag met je keuze!

2. Lekker warm, zonder plaats in te nemen

Heb je de mogelijkheid om vloerverwarming te plaatsen in je badkamer? Dan is dit de meest plaatsbesparende optie. Warme voeten in de winter zonder plaats te moeten vrijhouden voor een radiator, heerlijk!

Verwarm je de woning met radiatoren, kies dan voor een handdoekradiator in je badkamer. Dat is een dunne hoge radiator die gemakkelijk past in een kleinere badkamer. Je hebt op koude ochtenden ook meteen een warme handdoek wanneer je uit de douche komt. Win-Win.

3. Optische illusie met licht

Gebruik lichte kleuren in je badkamer en zorg voor voldoende natuurlijke lichtinval om je badkamer groter te laten lijken. 

Extra tip: plaats grote randloze spiegels, ze reflecteren het daglicht en de lichte muren zodat het nog ruimer lijkt. Of nog beter: kies voor een spiegelkast, zoals deze van Sanibell, zo win je meteen wat extra opbergruimte.

4. Laat het zweven

zwevend badkamermeubel in hout

Zwevende badkamermeubels, zoals deze stijlvolle hangende wastafel en kolomkasten van Vika, geven een ruimer gevoel aan je badkamer. Je kan ook snel je weegschaal of het opstapje voor de kinderen onder de kast schuiven. 

Een hangtoilet zorgt ook voor extra ruimtegevoel en het schoonmaken van de vloer gaat nóg vlotter.

5. Een mini handenwasser bij je toilet

Heb je niet enkel een kleine badkamer, maar ook een klein gastentoilet? Denk niet te snel dat er geen plaats is voor een aparte handenwasser. Deze leuke handenwassers van Sanibell passen misschien wel! 

Je kan ook kiezen voor een extra compact hangtoilet om nog enkele centimeters beenruimte te winnen. 

We geven je graag advies op maat.

6. Plan je kleine badkamer in 3D

Wanneer elke centimeter telt, is een 3D plan van je badkamer geen overbodige luxe. Bij Sack Zelfbouw maken we het plan samen met jou op maat. We hebben al heel wat kleine badkamers in elkaar gepuzzeld, vaak komen we in het ontwerp met creatieve ideeën waar je zelf nog niet aan had gedacht.

3d animatie badkamer

Klaar voor een plan om je badkamer te (ver)bouwen?


Geothermische warmtepomp zelf plaatsen
Trustpilot